Dom weselny

Sala na wesele i inne imprezy okolicznościowe

Poznaj Dom Weselny przy Skansenie

   Dzięki posiadanej wiedzy i doświadczeniu nasi pracownicy służą doradztwem i pomocą przy organizacji przyjęć okolicznościowych. Wychodzimy naprzeciw nawet najbardziej wymagających klientów. Przy każdym kolejnym zleceniodawcy uzgadniamy, jak ma przebiegać dana impreza okolicznościowa krok po kroku. Ustalamy menu, a także szczegóły dotyczące wystroju sali. Wyceniamy bezpłatnie całą usługę. Gwarantujemy atrakcyjne ceny, uzależnione od wymagań i możliwości klienta. Kwota, jaką ustalimy, będzie zależała od kilku czynników, w tym na przykład rodzaju organizowanej imprezy, ilości zamówionych potraw, a także kilku innych. Jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje stałej współpracy.

   Sala weselna może pomieścić nawet 150 osób, więc nadaje się zarówno do organizacji mniejszych imprez okolicznościowych, jak i wystawnych przyjęć na większą liczbę gości. W zakresie kuchni proponujemy nie tylko dania z zakresu kuchni staropolskiej, ale także współczesnej. Staramy się łączyć tradycję z innowacyjnym podejściem do serwowanych potraw. Goście bawiący się w naszym lokalu, mogą liczyć na 60 odpowiednio wyposażonych miejsc noclegowych, w których odpoczną po przyjęciu. Jesteśmy przekonani, że nasza oferta spełni Państwa oczekiwania.

M E N U    W E S E L N E

Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą

Obiad weselny

 
  • Rosół z makaronem lub ryżem
  • Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
  • Włoska zupa pomidorowa ze świeżą bazylią
  • Zupa cebulowa z grzankami
  • Krem brokułowy z grzankami
  • Kotlet schabowy panierowany
  • Panierowana pierś z kurczaka
  • Karkówka po szlachecku w sosie pieczeniowo-śliwkowym
  • Zrazy królewskie wp w sosie pieczeniowym
  • Kotlet mielony z pieczarkami
  • Kotlet d”volaille z piersi kurczęcia
  • Pieczona porcja kurczaka
  • Polędwiczki w sosie kurkowym
  • Indyk w sosie śmietanowo-cytrynowym
  • Pieczeń wieprzowa /schab, karkówka/
  • Łosoś w sosie śmietanowo- koperkowo - cytrynowym
  • Zupa gulaszowa
  • Żurek w chlebku
  • Barszcz czerwony z pasztecikiem, paluchem orkiszowym, krokiecikiem
  • Bigos z kiełbasą białą , zwykłą lub porcją kurczaka
  • Gołąbki /faszerowana kapusta/
  • Flaczki wołowe
  • Pierogi ruskie, z kapustą i grzybami lub mięsne
  • Szaszłyk wieprzowy
  • Płonące pieczone udka z warzywami
  • Półmisek pieczystego (schab pieczony ze śliwką, karkówka z pieca, boczek rolowany)
  • Tymbaliki drobiowe, wieprzowe lub rybne
  • Szparagi w szynce
  • Jajka garnirowane w szynce na sałatce jarzynowej
  • Tradycyjny śledź w oleju, z cebulką i ogórkiem kiszonym
  • Śledź w śmietanie z porem
  • Ryba po grecku
  • Sałatka grecka
  • Jajka w majonezie
  • Sałatka brokułowa
  • Sałatka gyros
  • Tatar wołowy podany tradycyjnie z ogórkiem kiszonym i cebulką
  • Tatar z łososia na rucoli przyprawiony olejem z dyni i przyprószony prażonym słonecznikiem
  • Pomidor z mozarelką na mixie sałat przyprawiony po prowansalsku
youtube logo
instagram logo
pinterest logo
goldenline logo
allegro logo
linkedin logo